tirsdag 21. februar 2012

Keramikk

Nå har vi holdt på med keramikk i noen uker på skolen. Oppgaven vi fikk gikk ut på at vi skulle designe og lage to sylindere i leire. De skulle ha noe med hverandre å gjøre enten i formen eller dekoren.

Her ser du skissene mine:
Jeg tegnet mange ulike sylindere, men vi kom fram til at de kanskje ville bli litt for avanserte å lage, så den første jeg lagde ble en helt rett sylinder. Da brukte jeg flate teknikken, hvor man kjevler ut en flate og en bunn som settes sammen med slikker (vann + leire.)


På bildene over kan du se at jeg har prøvd ut litt forskjellig tekstur. Tekstur er en overflate med mønster eller dekor. Noe tekstur kan vi kjenne, mens noe bare ser vi, ikke kjenner når vi tar på den. Da så jeg hva som følger eller fremhever formen, hva som f. eks gjør formen lengre/kortere. Teksturen jeg valgte å ha på sylinderen min har kontraster mellom flate og tekstur. Jeg syntes det gjør det mer ryddlig, enn hvis det hadde vært den samme teksturen over hele.

Hele tiden mens vi jobba med sylinderne var det viktig at vi holdt leira fuktig med vann, slik at den gikk an å jobbe med.

Sylinderen ble satt til tørking og så til råbrann på 700-1000 grader. Så tok jeg på jernoksid på teksturen og transparent glasur inni og på flatene mellom teksturen. Oksid er metallforbindelse i pulverform. Jeg blandet oksid med vann og fikk en flytende farge som jeg kunne bruke til dekoreringen. Jernoksid gir en rustaktig farge. Så ble den satt til tørking før glasurbrenningen. 


Ferdig produkt:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar